Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

In gemeente Veenendaal kunt u op pad met de +bus van Veens-Welzijn of de Valleihopper.

+Bus

De +Bus van Veens maakt ritten in Veenendaal mogelijk voor mensen die niet zelfstandig naar activiteiten kunnen reizen. Veens beschikt over een personenauto én over een 8-persoonsbus. De +Bus is gloednieuw en rijdt 100% elektrisch. De +Bus is uiteraard rolstoeltoegankelijk. De kosten zijn € 2,00 per rit. Er zijn ook 10 rittenkaarten à € 19,00 verkrijgbaar.

Neem contact op met Veens als u de +Bus wilt gebruiken.

Vervoer in de regio: de Valleihopper

In gemeente Veenendaal is er de Valleihopper: vervoer voor iedereen die geen ander openbaar vervoer in de buurt heeft. Het is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur. Iedereen kan er gebruik van maken. U moet via de vervoerder een rit reserveren.

Meestal reist u met de Valleihopper samen met anderen. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

U kunt gebruik maken van de Valleihopper wanneer:

  • u vanwege een beperking niet met ander openbaar vervoer kunt reizen, of
  • u aangepast vervoer nodig hebt, of
  • u openbaar vervoer nodig hebt maar er geen ander openbaar vervoer is.

De Valleihopperpas

Bent u een regelmatige gebruiker van de Valleihopper, dan is de Valleihopperpas voor u interessant. Met de Valleihopperpas reserveert u eenvoudiger een rit en betaalt u per automatische incasso. De pas kost € 7,50.

Er zijn twee varianten van de Valleihopperpas:

Wanneer u vanwege een beperking niet met ander openbaar vervoer kunt reizen

Bent u vanwege een beperking aangewezen op (aangepast) vervoer met de Valleihopper? Dan heeft u mogelijk recht op een goedkoper tarief, vergelijkbaar met ander openbaar vervoer. Ook mag u dan, als dat noodzakelijk is, een begeleider meenemen tegen hetzelfde gereduceerde tarief. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u de Valleihopperpas aanvragen bij uw gemeente. Uw gemeente bepaalt of u in aanmerking komt en welke voorwaarden er eventueel zijn.

Overige gebruikers

De Valleihopperpas biedt u het gemak van snel boeken en betalen via automatische incasso. U betaalt het standaard tarief. U kunt de Valleihopperpas aanvragen via de website van Valleihopper.

Vervoer door heel Nederland: Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees de voorwaarden op Valys.nl.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt ook bellen met 0900-9630.

Vervoer vergoed door de zorgverzekeraar

Heeft u een rolstoeltaxi nodig of gaat u naar het ziekenhuis voor nierdialyse, chemokuren of bestralingen dan bent u aangewezen op vervoer via uw ziektekostenverzekeraar. Kijk uw polis na met welke vervoerder uw ziektekostenverzekeraar een contract heeft afgesloten.

Taxivervoer naar werk of school

De Wmo-taxi is niet bedoeld om mee te reizen naar school of werk. Heeft u hier taxivervoer voor nodig, dan kunt u terecht bij het UWV.

Taxivervoer bij medische behandelingen

In sommige gevallen wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat u er de Wmo-taxipas niet voor kunt gebruiken. Lees er meer over bij ziekenvervoer.

Zie ook

Hulpaanbod

Taxivervoer

Personenvervoer met de +Bus

De +Bus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 22.00...

Organisaties

Wmo-loket

gemeente Veenendaal

 0318-53 85 38 veenendaal.nlRaadhuisplein 13901GAVeenendaal

Taxi

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod