Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking.

De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op Digitoegankelijk.nl.

Elkander en de gemeente Veenendaal willen sociaalstartpuntveenendaal.nl zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Verbeterpunten

De meeste informatie op sociaalstartpuntveenendaal.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er een aantal verbeterpunten:

Aanmeldformulieren (Invis)

Op deze website kun je doorklikken naar formulieren van het sociale kaart-systeem Invis. Elkander bouwt en onderhoudt deze sociale kaart. Deze formulieren zijn niet volledig toegankelijk.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren, kan contact opnemen met de Servicedesk van Elkander. Een medewerker van de Servicedesk helpt dan om de aanmelding af te maken. Tel. 050 211 09 50 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). E-mail: service@elkander.nl. Daarnaast werkt Elkander aan een nieuw technisch systeem voor de sociale kaart. De formulieren in dit systeem zullen volledig toegankelijk zijn.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

  • Informatie die wij niet zelf hebben toegevoegd en niet zelf beheren, zoals de gegevens van organisaties uit de sociale kaart. Waar mogelijk wijst Elkander de beheerder op deze ontoegankelijke informatie, met het verzoek om deze informatie toegankelijk te maken. Zo nodig geeft Elkander ook uitleg over hoe dat moet.
  • Op sociaalstartpuntveenendaal.nl worden de organisaties uit de sociale kaart getoond op een kaart. Deze kaart is niet volledig toegankelijk. Wel maken we deze zo toegankelijk mogelijk en zorgen we ervoor dat de informatie ook anders te bekijken is, bijvoorbeeld via de weergave van organisaties in een lijst.

Pdf-bestanden

Mogelijk zijn niet alle pdf-bestanden die op sociaalstartpuntveenendaal.nl zijn geplaatst, volledig toegankelijk. Het gaat dan om bestanden van vóór september 2018.

De redacteuren van deze website zorgen ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Oudere, ontoegankelijke pdf's zullen wij vervangen door toegankelijke informatie, zodra deze beschikbaar is.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website?

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kunt u dit laten weten aan websiteleverancier Elkander. Op veel pagina’s kunt u dit doen door op de knop ‘Feedback’ te klikken en het formulier in te vullen. Of stuur een e-mail naar toegankelijkheid@elkander.nl. Vermeld bij uw melding de link naar de webpagina waar u het probleem bent tegengekomen.

Vergelijk hulpaanbod