Als u niet goed kunt lopen, kan dat een behoorlijke belemmering zijn in uw dagelijks leven. Een wandelstok, krukken of een looprek kunnen dan uitkomst bieden. Deze eenvoudige loophulpmiddelen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar of de gemeente. U kunt ze wel lenen of huren, of zelf kopen.

Wandelstok

U kunt een wandelstok gebruiken. Er zijn ook opvouwbare wandelstokken te koop. Die kunt u meenemen in uw tas en dan gebruiken als u deze nodig heeft. Bijvoorbeeld als het donker wordt en u eventuele hobbels en kuilen op de stoep of straat niet meer zo goed kunt zien. Of als u vermoeid bent en u zich daardoor minder zeker voelt bij het lopen.

Looprek

Wanneer een wandelstok onvoldoende steun biedt, dan is een looprek misschien een uitkomst. Een looprek is een eenvoudig loophulpmiddel dat lijkt op een rollator. Alleen hebben veel looprekken geen wieltjes. U kunt een looprek met beide handen vastpakken. Een looprek zorgt daardoor voor stabiliteit wanneer u zwaar moet steunen tijdens het staan en lopen. Een looprek is vooral geschikt voor gebruik binnenshuis.

Krukken

Krukken bieden ondersteuning bij het lopen en zijn meestal voor tijdelijk gebruik. Ze zijn bijvoorbeeld nodig bij een blessure of tijdens het revalideren na een operatie.

Lenen, huren of kopen

Eenvoudige loophulpmiddelen zoals krukken, een wandelstok of een looprek moet u zelf lenen, huren of kopen.

Heeft u het hulpmiddel tijdelijk nodig? U kunt bij de thuiszorgwinkel loophulpmiddelen huren. Soms is dit zelfs gratis.

Heeft u het hulpmiddel lange tijd nodig? Dan is kopen vaak een goed idee. De Vilans Hulpmiddelenwijzer en Scouters.nl geven specifieke productinformatie over hulpmiddelen. U kunt ook kijken naar tweedehands hulpmiddelen, bijvoorbeeld op Zorgoutlet.nl of Marktplaats.

Organisaties

Thuiszorgwinkel

Medipoint | Vitras

 088-10 20 100 medipoint.nlFrans Halslaan 263904XJVeenendaal

Vergelijk hulpaanbod