U kunt misschien besparen op uw zorgkosten door uzelf te verzekeren via een collectieve zorgverzekering. Door speciale gezamenlijke afspraken met de zorgverzekeraar is de premie lager, of krijgt u meer kosten vergoed.

GarantVerzorgd zorgverzekering

De gemeente Veenendaal biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen, de GarantVerzorgd zorgverzekering. Als u een inkomen hebt tot 130% van de bijstandsnorm, kunt u deze verzekering afsluiten.

Wat krijgt u?

  • 6% korting op de Basisverzekering en 9% op de aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekering
  • Vergoeding van maximaal € 300 voor eigen bijdragen voor Wmo maatwerkvoorzieningen. Dit zijn eigen bijdragen die u maandelijks moet betalen aan het CAK. U krijgt de factuur van het CAK en kunt die vervolgens bij Menzis declareren;
  • Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring;
  • Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Verzekering aanvragen

U kunt overstappen in de maanden november en december. Kijk voor meer informatie op de website van Menzis GarantVerzorgd

Hulp bij overstappen

Omdat we begrijpen dat overstappen naar een andere zorgverzekering ingewikkeld is, geven wij persoonlijk advies. Dat kan op 2 manieren:

  1. Maak een afspraak voor een digitaal adviesgesprek. U bent van ons gewend dat er inloopspreekuren zijn waar u langs kon komen voor hulp bij het overstappen of het wijzigen van uw zorgverzekeringspakket. Door corona is dit helaas niet mogelijk.
  2. Bel de OverstapCoach van Menzis via 088 222 40 80 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur, lokaal tarief).

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod