In elke gemeente zijn wel organisaties waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen. Bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank, kringloopwinkel of een weggeefwinkel.

De voedselbank

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

Een hulpverlenende organisatie kan voor u bij de voedselbank u in Veenendaal een aanvraag indienen. Heeft u geen hulpverlening? Neem dan contact op met Veens.

Voorwaarde is dat u te weinig geld heeft om van te leven, na aftrek van de vaste lasten. Hoeveel geld dat voor uw huishouden is, staat in de criteria.

Een andere voorwaarde is dat u meewerkt aan het vinden van een oplossing voor uw financiele problemen. De voedselbank noemt dat 'geen pakket zonder traject'. Soms is het belangrijk dat mensen even op adem komen, voordat zij (weer) in contact worden gebracht met professionele (betaalde en onbetaalde) hulpverlening.

Babystartpakket

Krijgt u binnenkort een kind en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een babystartpakket. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag.

Kringloopwinkels

In Veenendaal zijn 12 kringloopwinkels en tweedehands winkels. Kom struinen in de winkels als u op zoek bent naar leuke tweedehands spullen.

Heeft u spullen waar u graag vanaf wilt? Maak er iemand anders blij mee en lever ze in bij een kringloopwinkel.

Organisaties

Voedselbank

Voedselbank Veenendaal

 voedselbankveenendaal.nlGilbert van Schoonbekestraat 753901PZVeenendaal

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Kledingbank

Kledingbank Veenendaal

 kledingbankveenendaal.nlGilbert van Schoonbekestraat 753901PZVeenendaal

Stichting kinderen van de voedselbank

 0488-41 27 14 kinderenvandevoedselbank.nl

Stichting Babyspullen

 06-44 44 93 28 stichtingbabyspullen.nlNijverheidsplein 21704RBHeerhugowaard

Weggeefwinkel

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Vergelijk hulpaanbod