Algemene informatie

Bibliotheek Veenendaal is een echte ontmoetingsplek in het centrum van Veenendaal. De Bibliotheek is te vinden in De Cultuurfabriek: een dynamische plek, zowel sociaal als cultureel, waar bezoekers zich ondersteund voelen in hun ontwikkeling en gestimuleerd in hun creativiteit. Een plek waar men zich kan verdiepen in nieuwe vormen van lezen en informatieverwerving en waar verbinding tussen mensen en uitwisseling van kennis, cultuur en creativiteit op een vanzelfsprekende manier tot stand komt. De Bibliotheek is een gastvrije plek waar het aangenaam verblijven is, met welk doel men ook komt.

  • De Bibliotheek in De Cultuurfabriek is een moderne voorziening die bijdraagt aan de kenniseconomie en als platform fungeert voor de ontwikkeling van kinderen en volwassenen zodat zij kunnen delen, lezen, leren en meedoen.
  • De Bibliotheek stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen zodat zij in staat zijn tot een volwaardige deelname aan de samenleving.
  • De Bibliotheek wil met haar culturele aanbod bijdragen aan een Veenendaal waarin kennis, creativiteit en verbondenheid vanzelfsprekende waarden zijn. We zetten in op een divers aanbod van culturele activiteiten, voor verschillende leeftijdscategorieën en met een laagdrempelig karakter.

Contactinformatie

 0318-58 26 69Kees Stipplein 743901TP Veenendaal www.bibliotheekveenendaal.nlLaatste controle: december 2020

Plan route

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet
Voorzieningen voor doven en slechthorenden
Voorzieningen voor blinden en slechtzienden

Openingstijden

In verband met het Corona virus is Bibliotheek Veenendaal in ieder geval tot 6 april gesloten.

Hulpaanbod

Taalmaatjes voor anderstaligen (NT2)

Wil je beter Nederlands leren? Maar liever niet in een groep? Dan kun je Nederlands leren met een Nederlandstalig taalmaatje. Wat jij wilt leren is belangrijk. Je spreekt veel met je taalmaatje, maar ook lezen en schrijven kun je oefenen.

Taalmaatjes voor laaggeletterde Nederlanders (NT1)

Wil je graag beter leren lezen & schrijven? Denk bijvoorbeeld aan je kleinkind voorlezen, of een goede email schrijven. Dan kan een taalmaatje jou helpen. Je geeft zelf aan wat je wilt verbeteren en leren.

Internetcursus Klik & Tik

De internetcursus Klik & Tik is een beginnerscursus voor mensen die willen leren omgaan met het internet. Je leert bijvoorbeeld hoe je websites bekijkt, hoe je een e-mail schrijft en hoe je bestanden kunt ‘downloaden’. In de Bibliotheek (op de tweede verdieping) staan 2 computers om...

Digitale vaardigheden

Wil je graag je digitale vaardigheden verbeteren? Kom dan naar het Taalhuis Veenendaal in de Bibliotheek. Tijdens het inloopspreekuur bespreken we graag de mogelijkheden die er zijn om beter te leren omgaan met de computer, het internet en de digitale overheid.

Uitleen materialen

Voor informatie over de mogelijkheden om materialen (boeken, CD's etcetera) te lenen bij de bibliotheek: https://www.bibliotheekveenendaal.nl/klantenservice/vraag-antwoord.html

Taalhuis Veenendaal

Wil je beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Kom dan naar het Taalhuis Veenendaal in de Bibliotheek. Tijdens het inloopspreekuur bespreken we de mogelijkheden om je taalvaardigheid te verbeteren.

Taalcafé

Elke dinsdagmiddag is er een Taalcafé in De Bibliotheek Veenendaal. Hier ontmoet je andere mensen: mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken en mensen met Nederlands als moedertaal. Samen oefen je met spreken. Een goede manier om Nederlands te leren, is door veel te praten. Samen heb je...

Taalgroepen voor anderstaligen

Wil je beter Nederlands leren? Doe je dit graag met andere mensen? Dan kun je meedoen in een taalgroep. Je leert beter spreken, schrijven, luisteren en lezen. Een vrijwilliger helpt je hierbij en zorgt voor de lessen. In een taalgroep leer je ook nieuwe mensen kennen. Het is leerzaam en gezellig.

Digisterker; werken met DigiD en de digitale overheid

De overheid doet steeds meer via internet: of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken, het doorgeven van een verhuizing of het maken van een afspraak op het gemeentehuis. Met de cursus Digisterker leer je hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de...

Boekendienst (Boek aan huis)

De Boekendienst (Boek aan huis) van Bibliotheek Veenendaal komt bij mensen thuis die nog wél graag lezen of naar muziek luisteren, maar niet meer in staat zijn om naar de Bibliotheek te komen. Twee keer per maand is het mogelijk om door een medewerker van de Boekendienst bezocht te worden en een...

FabLab

Bibliotheek Veenendaal heeft een eigen FabLab. In deze digitale werkplaats ben je welkom om producten te maken met verschillende technieken, zoals een 3D printer, lasersnijder, sublimatieprinter (voor textiel), een vinylsnijder en een hittepers. Het Fablab heeft een open inloop op woensdag en...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod