Algemene informatie

In Veenendaal willen we een krachtige, inclusieve samenleving realiseren waarin iedereen zich naar vermogen kan ontwikkelen. Een samenleving waarin de inwoners van Veenendaal zich verbonden voelen en hun weg weten te vinden. Iedereen doet ertoe. Er is voldoening omdat iedereen ook zelf binnen zijn of haar mogelijkheden aan die samenleving kan bijdragen. Mensen zijn betrokken bij elkaar, helpen elkaar en krijgen ondersteuning op het moment dat ze dat nodig hebben.
De gemeente Veenendaal biedt ondersteuning op de gebieden werk en inkomen, zorg, participatie en opvoeden en opgroeien.

Contactinformatie

gemeentehuis 0318-53 85 38Raadhuisplein 13901GA Veenendaal www.veenendaal.nlLaatste controle: december 2020

Plan route

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Hulpaanbod

Melding hulpvraag huishouden

Kunt u niet of moeilijk zelfstandig uw huis schoonhouden en de was doen? Dan komt u misschien in aanmerking voor schoonmaakondersteuning. Dit vraagt u aan via de aanbieders waarmee de gemeente een contract heeft.

Meldingen en klachten

Als u op straat iets tegenkomt waarvan u denkt dat het gemaakt of opgeruimd moet worden of u heeft ergens last van, dan kunt u dat bij de gemeente melden via het online formulier . Vindt u dat een ambtenaar, afdeling of bestuurder van de gemeente u niet goed heeft behandeld? Dien dan een klacht in via het online formulier .

Woonurgentie

Via een brief laten we u weten wanneer we uw aanvraag in behandeling nemen en vragen we u de behandelingskosten te betalen. De secretaris van de urgentiecommissie bekijkt, eventueel in overleg met de woningcorporatie, op welke huurhuizen u heeft gereageerd. De secretaris mag advies inwinnen bij...

Sollicitatietraining

Wilt u extra hulp bij solliciteren? U kunt iedere dinsdag van 09.30 uur tot 10.30 uur in het gemeentehuis terecht voor gratis advies van een sollicitatiecoach. De coach helpt bij het opstellen van een helder cv of sollicitatiebrief. En geeft ook tips voor het voeren van sollicitatiegesprekken.

Digitaal ondersteuningspunt bijstand

Heeft u hulp nodig bij het invullen van digitale formulieren van de afdeling Economie & Werk van de gemeente Veenendaal? Dan kunt u vanaf 6 november terecht bij het digitaal ondersteuningspunt Economie & Werk in de bibliotheek (Kees Stipplein 74). Iedere woensdag is er tussen 10.00 en...

Budgetloket

Het Budgetloket helpt inwoners met schulden of een heel laag inkomen. Komt u er zelf niet uit? Bel ons.

Uitkeringen, vergoedingen, tegemoetkomingen

De gemeente kijkt naar uw inkomsten, bezittingen en schulden. Met deze informatie kan de gemeente vaststellen of u recht heeft op een uitkering.

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Gemeentelijke dienst of loket Gemeente
Vergelijk hulpaanbod